Отрязваме главите на измитите калмари и ги запазваме. Загряваме на среден огън половината олио в тиган и прибавяме главите и 1 скилидка чесън. Оставяме ги да се задушат 5 мин. Доливаме 1/2 ч.ч. бяло вино и засилваме огъня. Щом виното изври, махаме от котлона и добавяме галетата, маслините, 2 с.л. нарязан магданоз, сол и черен пипер на вкус. Пълним рибата с получената смес и захващаме с готварски клечки (може и с клечки за зъби). Слагаме ги в тенджера с останалото олио заедно със ситно нарязаните домати, останалото вино и 1 скилидка чесън. Овкусяваме със сол и черне пипер и готвим 30 мин на среден огън. В друга тенджера сипваме подсолена вода и загряваме на среден огън. Щом заври, слагаме спагетите и варим 15 мин. Изцеждаме ги от водата и прибавяме към тях маргарина. Разбъркваме добре и сервираме спагетите, калмарите и доматения сос, поръсени с нарязан магданоз.