Пълнени гъби с рулца от раци

Вкусни гъбки с ароматна плънка


Приготвяне
45 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Загрейте фурната до 180С. Намслете тавичка за печене. Почистете гъбите от стъблата. Разтопете 2 супени лъжици масло на средна температура. Добавете нарязаните стъбла и зелен лук и гответе около 3 минути. Махнете от котлона. Смесете с лимонов сок, месото от раци, нарязания бекон, трохие, яйцето, червения пипер и сирене. Разбъркайте добре сместа. Наредете гъбите в намаслената тава и ги напълнето с плънката. Изсипете виното в тавата около гъбите. Печете около 15-20 минути. Поднесете предястието топло.
Още по темата

Нарежете бекона и го запържете до златисто в малко мазнина, а след това го отделете в чиния покрита с кухненска хартия. В същата мазнина задушете нарязаните пънчета от...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп