Пълнени гъби

Перфектното мезе за лятото


Приготвяне
40 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Измиват се и пънчетата се отстраняват. Гъбите се поставят в тава за печене и се налива 1 ч.ч. вода. Пекат се на 200 градуса до полуготовност. Пънчетата се нарязват на ситно. В дълбок тиган се загрява зехтина и се задушават нарязаните пънчета, когато са полуготови се добавят нарязаните на ситно зелен лук и шунка и се разбърква. Остраява се от огъня. Гъбите се изваждат от фурната и с излива водата, която се е събрала при печенето в тях. Сместа се разпределя развномерно. Настъргания кашквал се слага накрая. Ако е необходимо се налива още малко вода в тавата. Пекат се до готовност, златисто на кашкавала.
Още по темата

Нарежете лука на кръгчета и го запържете до златисто, като подправите на вкус. Нарежете на ситно гъбите и ги прибавете към лука, като продължите да запържвате до...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп