Лучен пай с гъби
Приготвяне
60 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Нарежете лука на кръгчета и го запържете до златисто, като подправите на вкус. Нарежете на ситно гъбите и ги прибавете към лука, като продължите да запържвате до готовност и оставете да се охлади. Разтопете маслото, прибавете сметаната, нишестето и брашното. Замесете гладко тесто и разделете на две равни части. Разбийте сметаната с яйцата. В намаслена тава разточете едната част от тестото, като оставите краищата от вън. Сложете на равен слой от плънката, залейте със сметаната и яйцата и покрийте с останалата част от тестото, като върху него завиете и краищата. Намажете с жълтъка и печете за 40-60 минути при 180 градуса.
Още по темата
Смесете брашното със сол, маята и разбъркайте. Добавете около 150 мл топла вода и добавете маслото. Замесете тестото, покрийте тестото и оставете за 1 час.
Нарежете...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп