Пълнена скумрия
Сгответе бързо и здравословно за вечеря
Приготвяне
40 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Скумриите се изчистват много добре, махат се хрилете и черните ципи, като главите се запазват. Осоляват се на вкус. Главата чесън се счуква на кашица с малко сол и се маже с нея вътрешността на рибата. Магданозът се нарязва на ситно и с него се пълни рибата. Прибавят се нарязани на полумесеци лимон и лук, капва се по мъничко олио вътре. Напълнената риба се увива добре в намазано с олио домакинско фолио и се пече на умерена фурна 30 минути. Поднася се със салата според сезона.
Още по темата
Почистената риба се измива, отделят се перките и хрилете, посолява се и се оставя да престои 30 минути. През това време се приговя соса: нарязаните гъби се изпържват в...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп