
Богат и изкусителен десерт, подходящ и за празнично меню




Разтворете маята в топлото мляко, като трябва да се получат мехурчета. Прибавете маслото, яйцата, меда, сол, брашното и бъркайте до еднородна смес. Замесете тестото до еластичност за около 6-8 минути. Оставете покрито да втаса за около час или докато удвои обема си.
Смесете продуктите за плънката до еднородна смес. Замесете тестото и го разделете на
половина, а всяка половина нарежете на 16 парчета, всяка част разточете на кръгчета. Във всеки кръг сложете по 1 ч.л. от сместа, запечатете като се получи топка и захванете добре краищата. Потопете топката в разтопено масло, така и с останалите топки. Отгоре сложете останалия пълнеж, като се уверите, че покрива добре тестото. Оставете да втаса отново за 45 минути. Запечете за около 40 минути в загрята на 180 градуса фурна. Извадете десерта и оставете да се охлади. Смесете ванилията, захарта, топлата вода, разбъркайте добре и залейте кейка.

