Пълнен патладжан с риба тон

Пълнен патладжан с риба тон Лакомник

Лесно, бързо и изключително вкусно предложение

Пълнен патладжан с риба тон
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 патладжана

2 глава лук

6 с.л. доматен сос

200 г риба тон от консерва

200 г кашкавал

250-300 мл готов сос Бешамел

4-5 скилидки чесън

сол

зехтин

Начин на приготвянe

Патладжана се разрязва по дължина на две и вътрешността се издълбава. Върху издълбаните патладжани се сипва зехтин и се пекат 20 минути в предварително загрята фурна на 160С градуса. Лука, чесъна и вътрешната част на патладжана се нарязват на ситно и се задушават с малко мазнина. Прибавят се доматения сос и част от кашкавала и се бърка добре. Маха се от котлона и се прибавя добре изцедената риба тон, овкусява се със сол. Готовата смес се смесва с бешамела и се пълнят патладжаните. Поръсваме с останалия кашкавал и печем докато се запече кашкавала.

Още по темата
Още по темата
Печен патладжан с кайма и моцарела
Нарежете патладжаните, подправете със сол и оставете за 15 минути. Обелете и нарежете на ситно доматите, лука и чесъна също. Загрейте фурната до 180 градуса. Подсушете...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц