
Невероятна комбинация с нар, грейпфрут и кедрови ядки върху маруля и рукола




Канапето от зелени салати е по желание и ако не обичате рукола, сложете само маруля или каквото имате в хладилника.
Аз не обичам да режа зеленчуци и затова накъсвам с ръце салатите, но на ситно. Грейпфрутът трябва да бъде почистен от ципата и да извадите само месото му, но внимателно, за да не изтече сокът. За целта ви трябва добре узрял грейпфрут и остър нож.
Сушените доматчета нарежете на ситно.
На дъното на чинията сложете салатите, отгоре поръсете късчетата грейпфрут, сушените домати и зърната нар и залейте с по малко зехтин.
Ако сервирате салатата с козе сирене, го запечете без мазнина от двете страни в тефлонов тиган на силен огън бързо от двете страни, колкото само да се затопли и зачерви. Сложете го върху салатата, поръсете кедровите ядки и веднага сервирайте.
Рецептата е на редакторката ни Звездомира Танева

