Празнична салата „Мира”

Празнична салата „Мира” Лакомник

Невероятна комбинация с нар, грейпфрут и кедрови ядки върху маруля и рукола

Празнична салата „Мира”
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
4
Автор
Звездомира Танева
Лакомник Необходими продукти

1 маруля или свежа зелена салата

1 червена салата

1 връзка рукола

1 връзка бейби спанак

2 с.л. зърна нар

половин червен грейпфрут

1 с.л. кедрови ядки

4 сушени доматчета

1 с.л. зехтин

4 кръгчета меко френско козе сирене (по желание)

Начин на приготвянe

Канапето от зелени салати е по желание и ако не обичате рукола, сложете само маруля или каквото имате в хладилника.

Аз не обичам да режа зеленчуци и затова накъсвам с ръце салатите, но на ситно. Грейпфрутът трябва да бъде почистен от ципата и да извадите само месото му, но внимателно, за да не изтече сокът. За целта ви трябва добре узрял грейпфрут и остър нож.

Сушените доматчета нарежете на ситно.

На дъното на чинията сложете салатите, отгоре поръсете късчетата грейпфрут, сушените домати и зърната нар и залейте с по малко зехтин.

Ако сервирате салатата с козе сирене, го запечете без мазнина от двете страни в тефлонов тиган на силен огън бързо от двете страни, колкото само да се затопли и зачерви. Сложете го върху салатата, поръсете кедровите ядки и веднага сервирайте.

 

 

Рецептата е на редакторката ни Звездомира Танева

Още по темата
Още по темата
Зелена салата с риба тон и сладка царевица
Накъсайте салатите в подходяща салатиера. Обелете и нарежете краставиците на едри четвъртинки и половинки. Нарежете лука на едро. Прибавете сладката царевица и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц