Постен кекс с мед и лимон

Чудесен десерт за коледните пости


Приготвяне
60 мин
Порции

6

Начин на приготвянe
В дълбока купа се изсипват захарта, медът, студеният чай и олиото. Разбиват се, докато се разтворят напълно, след което към течността се добавят бакпулверът и брашното. Разбърква се старателно, докато се получи хомогенна смес. Най-добре е да се използва миксер. Накрая, когато сместа е хомогенна, към нея се прибавят смлените орехи и настърганите лимонови кори. Разбърква се добре и получената смес за кекс се поставя в намазана с олио и посипана с брашно тавичка. Постният кекс се пече в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 40 минути. След като се охлади, се поръсва с пудра захар.
Още по темата

Тиквата се поръсва със захарта и се оставя да престои около 15 минути. Прибавят се олиото, разтворената в топла вода сода, орехите и канелата. Постепенно се прибавя...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп