Постен кекс със стафиди

Постен и ароматен кекс с ядки


Приготвяне
60 мин
Порции

6

Начин на приготвянe
Олиото се разбива със захарта, докато тя се разтопи. Добавят се солта, стафидите, ситно счуканите орехи и лимоновия сок. Сместа се разрежда с ябълковата отвара и се разбърква. Постепенно се добавя брашното, пресято с канелата и содата. Добре разбитото тесто се изсипва в намазана с олио и поръсена с брашно форма. Кексът се пече 50-55 минути в предварително загрята умерена фурна. Поднася се, след като изстине. По желание може да се поръси с пудра захар.
Още по темата

Тиквата се поръсва със захарта и се оставя да престои около 15 минути. Прибавят се олиото, разтворената в топла вода сода, орехите и канелата. Постепенно се прибавя...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп