Портокалови курабии с мед

Невероятно вкусни и сочни курабии


Начин на приготвянe
Всички съставки за тестото се смесват и разбъркват с миксера. Добавяме брашното докато стане средно меко тесто, което не лепне по ръцете. От тестото се оформят топчета, подреждат се в тава и се пекат в предварително загрята на 200С фурна до златисто. Когато всички сладки са изпечени и са изстинали се приготвя сиропа от изброените продукти. Когато сиропът заври огъня се намаля и охладените сладки се пускат за 10-15 секунди. Изваждат се и се подреждат в поднос и докато още са топли се поръсват с орехите.
Още по темата

Маслото, медът, захарта и водата се разтопяват на слаб огън, без да завира сместа. Отстраняваме от котлона и се добавяме содата. Сместа се оставя да изстине и след...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп