Ягодов мус
Супер лесен, нежен и пухкав крем
Приготвяне
45 мин
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Пюрирайте ягодите. Сложете ги в купа и добавете към тях захарта. Отделно разбийте сметаната до пухкавост, а в друга купа разбийте белтъците до побеляване. Добавете сметаната и ванилията при ягодите и разбъркайте внимателно. След това добавете белтъците и разбъркайте леко. Разпределете муса в десертни чаши и оставете в хладилника да се охлади. При поднасяне декорирайте по желание.
Още по темата
Накиснете боровинките в ликьора за 15 минути. В това време разтопете шоколада на водна баня и го охладете. Разбийте сметаната до пухкава консистенция, добавете...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп