Плакия от патладжани

Плакия от патладжани Лакомник
Плакия от патладжани
Време за приготвяне
Приготвяне
50 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг патладжани

олио

4-5 глави лук

3-4 чушки

2 моркова

1/2 глава целина

6-7 скилидки чесън

сол

4-5 домата

1 дафинов лист

1 ч.л. червен пипер

3 яйца

2 ч.ч. кисело мляко

Начин на приготвянe

Патладжаните се нарязват на кубчета, осоляват се и се оставят 1-2 часа да престоят. Изплакват се със студена вода, отцеждат се и се пържат до зачервяване. Изваждат се от мазнината и в същата мазнина се запържват лукът, чушките, настърганите моркови и целина, сол и чесън. Накрая се прибавят настъргани 2-3 домата, дафинов лист, червен пипер и се налива 1 и 1/2 ч.ч. вода. Сместа се досварява, смесва се с патладжаните, изсипва се в тавичка, отгоре се нарязват на колелца 1-2 домата, долива се вода и се пече в умерена фурна. Готовото ястие се залива с яйцата и киселото мляко и се запича на силна фурна.

Още по темата
Още по темата
Бамя плакия на фурна
Лукът, нарязан на дълго и тънко, се задушава с малко вода и олио. Доматите се режат на кръгчета, нареждат се в тавичка и се поръсват с щипка сол, щипка захар, галета и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц