Плакия от патладжани
Приготвяне
50 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Патладжаните се нарязват на кубчета, осоляват се и се оставят 1-2 часа да престоят. Изплакват се със студена вода, отцеждат се и се пържат до зачервяване. Изваждат се от мазнината и в същата мазнина се запържват лукът, чушките, настърганите моркови и целина, сол и чесън. Накрая се прибавят настъргани 2-3 домата, дафинов лист, червен пипер и се налива 1 и 1/2 ч.ч. вода. Сместа се досварява, смесва се с патладжаните, изсипва се в тавичка, отгоре се нарязват на колелца 1-2 домата, долива се вода и се пече в умерена фурна. Готовото ястие се залива с яйцата и киселото мляко и се запича на силна фурна.
Още по темата
Лукът, нарязан на дълго и тънко, се задушава с малко вода и олио. Доматите се режат на кръгчета, нареждат се в тавичка и се поръсват с щипка сол, щипка захар, галета и...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп