Питки с царевица и шунка

Питки с царевица и шунка Лакомник

Бързи бутерки с шунка и царевица, подходящи и за топло предястие

Питки с царевица и шунка
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 пакет бутер тесто

150 г шунка

200 г царевица от консерва

100 г доматена салца

1 яйце

25 г масло

1 стръка праз лук (зелен лук)

Начин на приготвянe

Разтопяваме маслото на тих огън. Прибавяме нарязаната бяла част на праз лука и ги държим 15 мин, като разбъркваме няколко пъти. Щом омекне, прибавяме ситно нарязаната шунка, царевицата и доматената салца. Разрязваме тестото на 8 парчета. Върху половината от тях разделяме плънката, а останалата половина слагаме отгоре. Намазваме краищата им с предварително разбитото яйце, за да не се отворят при печене. Подреждаме питките в тава с оризова хартия, след което ги оставяме да се охладят в хладилника. След 15 мин ги изваждаме и отново ги намазваме с разбитото яйце. Печем ги 20 мин във фурна, загрята на 180º. Сервираме готовите питки със салата по избор.  

Още по темата
Още по темата
Питки със сирене и мед
В голям съд слагаме прясното брашното, маята, захарта и солта. Доливаме олио и малко вода. Омесваме тестото и ако е необходимо, сипваме още вода. Оставяме да втаса 60...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц