Питки с царевица и шунка
Бързи бутерки с шунка и царевица, подходящи и за топло предястие
Приготвяне
90 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Разтопяваме маслото на тих огън. Прибавяме нарязаната бяла част на праз лука и ги държим 15 мин, като разбъркваме няколко пъти. Щом омекне, прибавяме ситно нарязаната шунка, царевицата и доматената салца. Разрязваме тестото на 8 парчета. Върху половината от тях разделяме плънката, а останалата половина слагаме отгоре. Намазваме краищата им с предварително разбитото яйце, за да не се отворят при печене. Подреждаме питките в тава с оризова хартия, след което ги оставяме да се охладят в хладилника. След 15 мин ги изваждаме и отново ги намазваме с разбитото яйце. Печем ги 20 мин във фурна, загрята на 180º. Сервираме готовите питки със салата по избор.
Още по темата
В голям съд слагаме прясното брашното, маята, захарта и солта. Доливаме олио и малко вода. Омесваме тестото и ако е необходимо, сипваме още вода. Оставяме да втаса 60...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп