Кашкавалена питка

Кашкавалена питка Лакомник
Кашкавалена питка
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
8
Автор
Албена Кирилова
Лакомник Необходими продукти

1,200 кг брашно
3 яйца
3-4 с.л. олио
200 мл хладка вода
1 ч.л. захар
1 с.л. сол
1 пакетче мая
200-300 г кашкавал
1/2 пакетче масло

Начин на приготвянe

Замесва се средно меко тесто. Оставя се 30 минути да почине. Дели се на четири топки.

Всяка топка се разделя на 3 части и се разточва на кора, колкото една чиния. Разточва се едната кора, маже се с масло и се ръси с кашкавал. Слага се следващата и тя се маже с масло и се ръси с кашкавал. Отгоре се слага трета кора. Навива се на руло и се реже на равни парчета, които се редят в тава. Намазват се наредените парчета с жълтък и ако има - от маслото. Пече се в умерена фурна.

Питката става невероятна. Може да се яде топла и изстинала.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц