Пирожки със сирене и яйца

Апетитна рецепта за вкусен старт на деня


Приготвяне
70 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
От брашното, бакпулвера, киселото мляко и яйцето омесваме меко тесто. Ако е необходимо, добавяме малко вода. Месим около 10 минути, докато тестото стане гладко. Оставяме го за 15-20 минути да втаса, в зависимост колко топла е стаята. Разбиваме яйцата със сиренето. Разточваме го на кора и го нарязваме на равно количество правоъгълници и квадрати. В средата на всеки слагаме от плънката и покрваме с втория слой тесто. Защипваме добре от всички страни. Намазваме пирожките с още едно разбито яйце и поръсваме с чубрица. Печем за 20-25 минути при 220-230С. Преди да ги извадим от фурната ги поръсваме с кашкавал.
Още по темата

Омесете тесто и го оставете да престои на топло около 10-15 минути. Нарежете шунката на дребно, а кашкавала настържете. Разточете тестото. Изрежете от него...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп