Пирожки със сирене и яйца

Пирожки със сирене и яйца Лакомник

Апетитна рецепта за вкусен старт на деня

Пирожки със сирене и яйца
Време за приготвяне
Приготвяне
70 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 ч.ч. брашно

1 ч.ч. кисело мляко

1 яйце

1 бакпулвер

150 г кашкавал

чубрица за поръсване

За плънката:

2-3 яйца

250 г сирене

Начин на приготвянe

От брашното, бакпулвера, киселото мляко и яйцето омесваме меко тесто. Ако е необходимо, добавяме малко вода. Месим около 10 минути, докато тестото стане гладко. Оставяме го за 15-20 минути да втаса, в зависимост колко топла е стаята. Разбиваме яйцата със сиренето. Разточваме го на кора и го нарязваме на равно количество правоъгълници и квадрати. В средата на всеки слагаме от плънката и покрваме с втория слой тесто. Защипваме добре от всички страни. Намазваме пирожките с още едно разбито яйце и поръсваме с чубрица. Печем за 20-25 минути при 220-230С. Преди да ги извадим от фурната ги поръсваме с кашкавал.

Още по темата
Още по темата
Пирожки с шунка и кашкавал
Омесете тесто и го оставете да престои на топло около 10-15 минути. Нарежете шунката на дребно, а кашкавала настържете. Разточете тестото. Изрежете от него...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц