Пирожки с пиле и пармезан
Апетитна и бърза закуска
Приготвяне
45 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Месото се накълцва на ситно или се смила. Кромидът се обелва и настъргва ситно. Измитите зелени подправки се нарязват на дребно. Кромидът се пържи до прозрачност в маслото 2-3 минути. Прибавя се месото и се пържи, като от време на време се разбърква, докато стане на трохи. Дръпва се от огъня, поръсва се със сол и пипер, прибавят се зелените подправки и настърганото сирене и се разбърква. Тестото се разточва тънко на 4 кори, намазват се със зехтин от двете страни, сгъват се наполовина по диагонал и отново се разгъват. В едната половина се поставя на купчинка част от плънката, покрива се другата половина и краищата се прищипват. Пирожките са запичат по 5 минути от двете страни до зачервяване.
Още по темата
Загрейте олиото, прибавете подправките, нарязаните моркови, загрейте за минутка и добавете 2 с.л. вода. Оставете да се задушат и омекнат за 1-2 минути. Смесете...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп