Пирожки с локум

Пирожки с локум Лакомник
Пирожки с локум
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

400 г кисело мляко

1 ч.л. сода

250 мл вода

1 кубче мая

40 г сол

1 с.л. захар

1 ч.л. олио

3 с.л. брашно или колкото поеме

1 кутия локум

Начин на приготвянe

Първо се разтваря маята в част от хладката водичка заедно с захарта. След това към втасалата мая се добавят постепенно всички останали продукти и се замесва сравнително твърдо тесто. Добре е да направите тестото от предната вечер. След като е готово, прехвърлете го в намазнен плик, в който тестото ще втасва до удвояване на обема за цяла нощ в хладилника.

На сутринта извадете втасалото тесто, премесете го, и го разделете на 4 еднакви части. Всяка разточете на лист с дебелина около 5 мм. Върху един разточен лист сложете парченца нарязан локум, така че той да остане в средата на бъдещите пирожки. Отгоре се слага внимателно втори лист и с помощта на остър нож се изрязват пирожките около парчетата локум. Всяка пирожка се оформя леко с ръце и се пуска да се пържи в сгорещена мазнина. 

Още по темата
Още по темата
Мекици с шунка
Брашното се пресява 2-3 пъти с бакпулвера. Маслото се разбива с яйцата, солта, червения пипер и накрая се прибавят киселото мляко, брашното и смачканите сварени...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц