Пилешки хапки с червен сос

Апетитна идея за лесна вечеря


Начин на приготвянe
Месото се реже на кубчета. Слага се в тенджера. Наливат се три чаени чаши вoда. Съдът се похлупва и поставя на включен котлон. Зеленчуците се почистват и измиват. Морковите, лукът и доматите се рендосват. Чушката се реже на малки кубченца. След като заври водата в тенджерата, се намаля степента на котлона. Отхлупва се, за да се добавят зеленчуците. Полива се вино и олио. Поръсват се сол, захар, червен пипер, бахар и дафинов лист. Съдът се похлупва. Гозбата се готви на слаб огън. Отхлупва се и от соса се гребва един черпак. Налива се в купичка. В соса се размива брашно. Червената кашица се налива обратно в тенджерата. Сосът се обърква. Манджата се оставя да къкри похлупена, на изключен котлон.
Още по темата

Пилето го сваряваме, обезкостяваме и нарязваме на кубчета. Яйцата ги разбиваме и към тях прибавяме предварително настъргания кашкавал, брашното, наситнения магданоз,...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп