Пилешки топки

Пилешки топки Лакомник

Вкусна рецепта за предястие или обяд

Пилешки топки
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г пилешко месо

1 глава лук

1 яйце

3 скилидки чесън

200 мл сметана

150 г кашкавал

сол

черен пипер

Начин на приготвянe

Пилешкото месо се нарязва на тънки резени, след това се добавя ситно нарязания лук, солта, черния пипер, яйцето и хубаво всичко се смесва. Оформят се топки, които се слагат в тава с хартия за печене. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10-15мин. В това време се настъргва кашкавала, добавя се пресования чесън и сметаната. Разбъркайте добре. Извадете топките от фурната, залейте ги хубаво със соса и оставете да се запекат за още 15-20мин.

Още по темата
Още по темата
Пилешки крокети
Нарязваме месото на средни по големина парчета. Слагаме ги в дълбок съд заедно с ригана, доливаме олиото и разбъркваме. Преди да започнем да панираме месото,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц