Пилешки крокети
Много лесно за приготвяне хапване
Приготвяне
30 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Нарязваме месото на средни по големина парчета. Слагаме ги в дълбок съд заедно с ригана, доливаме олиото и разбъркваме. Преди да започнем да панираме месото, приготвяме три чинии. В първата чиния слагаме брашното, във втората – разбитите яйца, а в третата – галетата. Овкусяваме пържолите със сол и червен и черен пипер, след което потапяме всяка една от тях първо в брашното, после в яйцето и накрая в галетата. Оставяме пилешкото да се пържи на слаб огън. Сервираме със салата по избор. Готовите крокети остават хрупкави за 2–3 дни.
Още по темата
Сварете картофите, пюрирайте ги и ги оставете да изстинат. Посолете, поръсете с брашното и прибавете яйцата.Разбъркайте до хомогенизиране на сместа. Сварете...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп