Пилешки пържоли с орехово песто

Пилешки пържоли с орехово песто Лакомник

Бързо и диетично предложение за обяд с неустоим аромат

Пилешки пържоли с орехово песто
Време за приготвяне
Приготвяне
15 минути
Порции
Порции
2
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г пилешки пържоли

3 1/2 чаши босилек

1 чаена чаша орехи

1 чаша студено пресован зехтин

½ връзка босилек

6 скилидки чесън

1 ч.л. сол

сокът на 1/2 лимон

Начин на приготвянe

Подправете месото със сол и черен пипер и го изпечете на грил или скара от двете страни до готовност. В блендер пюрирайте зехтина, орехите, босилека, чесъна и разбъркайте със сол и лимонов сок. Сервирайте пържолите с ореховото песто и гарнитура по желание.

Още по темата
Още по темата
Пилешки пържоли в сос от билки на тиган
15 дни преди да приготвите ястието сипете 5 капки от лавандуловото масло в зехтина, а розмарина смесете с меда. В деня на приготвяне смесете лимоновия сок с 250 мл...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц