Картофени крокети с кренвирш

Картофени крокети с кренвирш Лакомник

Малко по-различна рецепта за традиционните крокети

Картофени крокети с кренвирш
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг картофи

4 кренвирша

1-2- суп. л. лщтеница

1 яйце

1 жълтък

4 с.л. брашно

сол

олио за пържене

За панировката:

галета

1 яйце

Начин на приготвянe

Сварете картофите, пюрирайте ги и ги оставете да изстинат. Посолете, поръсете с брашното и прибавете яйцата.Разбъркайте до хомогенизиране на сместа. Сварете кренвиршите за няколко минути и ги разрежете на две. Направете прорез във всяко парче и сложете по малко лютеница вътре. От картофената смес оформете цилиндрични питки, в които сложете кренвиршите. Оваляйте първо в галета, после в разбитото яйце и после отново в галетата. Пържете до златисто.

По желание може да приготвите сос от майонеза, кисело мляко, чесън и копър.

Приятен апетит

 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц