Пилешка яхния с есенни зеленчуци

Пилешка яхния с есенни зеленчуци Лакомник
Пилешка яхния с есенни зеленчуци
Време за приготвяне
Приготвяне
90 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г пилешка кайма

1 яйце

4 с.л. галета

сол на вкус

черен пипер на вкус

20 г магданоз

20 г копър

1 глава лук

300 г картофи

200 г моркови

150 г целина

150 г карфиол

200 г тиквички

150 г зелен фасул

150 г патладжани

1/2 стрък праз лук

1/2 сладка чушка

1/2 червена чушка

100 г спанак

Начин на приготвянe

Разбъркайте каймата с мокри ръце оформете, оформете кюфтета и ги запържете. Нарежете зеленчуците и ги задушете, прибавете чаша бульон и като кипнат добавете зеления фасул, след 5 минути прибавете картофите, ситно нарязания спанак, към края – след около 30 минути кюфтетата, задушете за още 5-7 минути. 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц