Пилешка супа с царевица

Пилешка супа с царевица Лакомник
Пилешка супа с царевица
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 пилешки гърди, 375 мл пилешки бульон, 750 мл вода, 1 с.л. зехтин, 1 глава кромид лук, 2 скилидки чесън, 2 стръка целина, 1 стрък праз лук, само бялата част, 180 г фиде, 310 г консервирана царевица, сол на вкус, черен пипер вкус, магданоз за поръсване

Начин на приготвянe

Бульонът и водата се сипват в тенджера и се кипват. Прибавят се пилешките гърди, огънят се намалява. Тенджерата се похлупва и супата се вари на среден огън 10 минути. Пилешкото месо се изважда, а бульонът се прецежда в купа. В чиста тенджера се сгорещява зехтинът на умерен огън. Прибавят се нарязаните на дребно лук, целина, праз лук и пресованите скилидки чесън. Готвят се 5 минути, като се разбъркват. Сипва се прецеденият бульон и се довежда до кипване. Добавят се нарязаното на кубчета пилешко месо, пастата и отцедената царевица. Супата отново се кипва, след което огънят се намалява. Вари се 15 минути, като се разбърква от време на време. При необходимост се долива 100-150 мл вода. Накрая бързата супа от пиле и царевица се подправя със сол и черен пипер. Сервира се поръсена със ситно нарязан магданоз.

Още по темата
Още по темата
Крем супа от лапад с ориз
В сгорещената мазнина се задушават едновременно ситно нарязаните лук и лапад, доматеното пюре и брашното. След като се задушат, се прибавят 3-4 чаени чаши вода,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц