Пилешка супа на Антон Радичев

Пилешка супа на Антон Радичев Лакомник
Пилешка супа на Антон Радичев
Автор:Лакомник

Антон Радичев е сред най-запалените кулинари в театралната гилдия. Рибар и ловджия той се върти покрай печката още от малък. Радичев най обича да прави, а и да хапва супи. "Не съм по сухите храни. Има ли супичка, друго не ми трябва. Изяждам една-две порции и това е", казва Радичев.

 

Необходими продукти:

1/2 пиле

студена вода

1 глава кромид лук

2 стръка целина

2 моркова

2 картофа

шепа фиде

ситно нарязан магданоз

сол

лимонов сок

Начин на приготвяне:

Пилето се почиства и нарязва на порционни парчета. Поставя се в голяма тенджера и залива със студена вода. Довежда се до кипване и огънят се намалява на среден. Вари се 1 час или до готовността на пилето. Междувременно зеленчуците се измиват и обелват. Измиват се отново и се нарязват на дребно. Свареното пиле се изважда от бульона и се обезкостява. Към врящия бульон се прибавят дребно нарязаните зеленчуци. Варят се 15-20 минути до омекване. Добавят се фидето и накълцаното сварено пилешко месо. Пилешката супа се вари още 8-10 минути. Подправя се с лимонов сок, сол и смлян черен пипер на вкус. При поднасянето пилешката супа се поръсва с магданоз.

 

Още по темата
Още по темата
Пикантни картофи на Тони Димитрова
Певицата Тони Димитрова не крие, че е отличен майстор в кухнята. "Нескромно е, обаче съм много добра в кухнята. Детето ми след всяко хранене възкликва: "Мамо, спешно е...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц