Пиле със спанак

Свеж вариант за бърза вечеря с пилешко месо


Приготвяне
90 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Лукът се нарязва на ивици, чесънът на шайби и се запържват в малко мазнина. Добавя се нарязаното на порции пиле, морковите на шайби и маслините. Пържи се около 10-ина минути. Слагат се сухия бульон, лютата чушка на ивички, магданоза и се разбърква добре, докато чушката и магданозът си пуснат аромата. Доливат се 2 л гореща вода, слага се доматеното пюре, червения и черния пипер, огънят се намалява и ястието се оставя да къкри с капак до пълна готовност на пилето. През това време се почиства и измива спанакът. Когато пилето е сварено, се слага булгурът и се вари още 10 минути. След това се слага спанакът наведнъж, изчаква се да се слегне, разбърква се и ястието се сваля от огъня. Оставя се още 15 минути да набъбне булгурът и се сервира.
Още по темата

Нарежете пилето на порции, намажете го добре с подправките, сложете го в намаслена тава, залейте с бирата и запечете в загрято до 180 градуса фурна за около 40-45...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп