Пиле по селски

Майсторско изкушение по стара българска рецепта


Начин на приготвянe
Пилето се разфасова и заедно с морковите се сварява в подсолена вода. Изваждат се от бульона, пилето се обезкостява и се накъсва на дребни парчета. Сладките и люти чушки се изпичат, обелват и се нарязват на дребно. Тиквичките се нарязват на кръгчета, осоляват се, овалват се в брашно и се пържат в олиото. Чушките, морковите, тиквичките и пилешкото месо се смесват и се задушават в маслото. Прибавят се обелените и нарязани домати, заливат се с малко бульон и ястието се досварява. Сервира се поръсено с магданоз.
Още по темата

Нарежете пилето на кубчета. Нарежете по същия начин и зеленчуците. Сложете разделеното на цветчета боколи в кипяща вода за минута и подправете на вкус. В тенджела...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп