Пилаф с гъби

Лесна и икономична идея за бърз обяд


Приготвяне
40 минути
Порции

4

Начин на приготвянe
Почистете гъбите и ги сварете за 5 минути в подсолена вода. Изцедете ги и оставете да се охладят като ги нарежете на едро. Нарежете морковите, лука на ситно и запържете лука в загрята мазнина за 10 минути, прибавете морковите и запържете за още 3 минути. Прибавете гъбите, разбъркайте и оставете излишната течност да се изпари за около 2-3 минути. Прибавете ориза и останалите продукти, разбъркайте и залейте с гореща вода. Оставете да кипне и варете за около 5 минути под капа. Намалете огъня и варете още около 10 минути. Разбъркайте и оставете до готовност на ориза.
Още по темата

Разтопете маслото на средно силен огън и запържете половината лук и чесъна до златисто. Добавете канелата, кардамона и готвене 2-3 минути. Добавете ориза и...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп