Пилаф с гъби

Пилаф с гъби Лакомник

Лесна и икономична идея за бърз обяд

Пилаф с гъби
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г ориз

300 г гъби

2 глави лук

1 морков

3-4 скилидки чесън

2 с.л. олио

1 ч.л. семена кимион

черен пипер на вкус

сол на вкус

Начин на приготвянe

Почистете гъбите и ги сварете за 5 минути в подсолена вода. Изцедете ги и оставете да се охладят като ги нарежете на едро. Нарежете морковите, лука на ситно и запържете лука в загрята мазнина за 10 минути, прибавете морковите и запържете за още 3 минути. Прибавете гъбите, разбъркайте и оставете излишната течност да се изпари за около 2-3 минути. Прибавете ориза и останалите продукти, разбъркайте и залейте с гореща вода. Оставете да кипне и варете за около 5 минути под капа. Намалете огъня и варете още около 10 минути. Разбъркайте и оставете до готовност на ориза. 

Още по темата
Още по темата
Пилаф с бадеми и канела
Разтопете маслото на средно силен огън и запържете половината лук и чесъна до златисто. Добавете канелата, кардамона и готвене 2-3 минути. Добавете ориза и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц