Малко по-различно преложение, но със сигурност много вкусно
Най-напред се обработва каймата, като за пържени кюфтета. Към нея прибавяме яйце, предварително накиснат и отцеден хляб, рендосания лук, подправките, магданоза, нарязан на ситно и стритата целина. Сваряваме яйцата, като ги оставяме да врят 9 минути. Обелваме ги. Обелените картофи се нарязват на по-големи филийки, по дължината на картофите. Тавата, в която ще се пече, трябва да е малко по-голяма. Слагаме топла вода около 700 – 800 мл на дъното на тавата. Разтваряме 1 кубче зеленчуков бульон, маслото и черен пипер смлян. Затопляме добре, след което слагаме нарязаните картофи, разбърквам добре, за да поемат миризмите и посоляваме. Същевременно между картофите слагаме и нарязан на парчета кромид лук. Сваляме тавата от котлона и затопляме картофите. Предварително разделената кайма на 5 еднакви топчета, в които се слага по едно варено яйце. Оформят се добре, да са леко продълговати, овалват се в галета и се подреждат в кръг между парчетата картофи. Пекат се във фурна на около 180 градуса, до готовност. Докато се пекат, няколко пъти заливаме с отделения сос кюфтетата. Става много вкусно.