Грилована скумрия в чеснов сос
Бърза и апетитна вечеря с малко средства и калории
Приготвяне
30 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Смесете 1/3 от чесъна с 1 с.л. зехтин и лимоновия сок. Намажете добре рибата със сместа и оставете да престои 10 минути. На средно силен огън загрейте 1 с.л. зехтин и добавете останалия чесън. Запържете за 2 минути и добавете виното и сметаната, стоплена леко в микровълнова фурна. Оставете за още 3 минути и бъркайте. Свалете от котлона, когато сосът се сгъсти леко.
Загрейте скарата и сложете маринованата риба да се изпече за 8 минути общо от двете страни. Сервирайте скумрията, полятата със сос.
Още по темата
Сварете картофите в подсолена вода. След като са готови ги обелете и нарежете на тънки дълги ивици.
В тиган загрейте няколко лъжици зехтин и запържете картофите от...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп