Печен лук с пълнеж
Апетитно лучено предложение
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Лукът се обелва и сварява за около 15 минути в подсилена вода, след което се оставя да изстине. Отрязва се капачето и с малка лъжичка се издълбава вътрешността, половината се нарязва на дребно и се запържва в мазнина. Настъргваме морковът и заедно с каймата ги прибавяме към пържещия се лук. След като се запържи всичко добре, овкусяваме и добавяме ситно нарязания копър. Отнемаме от огъня. Прибавяме сметаната и нарязаната на дребно аншоа. Всичко объркваме добре. С получената смес пълним издълбания лук. Нареждаме в намазнена тавичка. Заливаме го с приготвения зеленчуков бульон и запичаме във фурната.
Още по темата
Патладжаните се измиват и разполовяват по дължина. Издълбават се с лъжица, за да се получат лодки. Те се посоляват и се оставят настрани да пуснат горчивия си сок....
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп