Печен лефер
Приготвяне
120 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
На почистената риба се премахват главите и опашките. Варят се в 3 ч.ч. подсолена и подкислена с оцета вода. Подреждат се в тава с коремчето нагоре, заливат се с половината олио и в коремчетата се слага по 1 парче лимон. Пекат се в силна фурна 10 мин. Обръщат се, заливат се с останалото олио и се пекат още 5 мин. Отстрани в тавата се налива виното и 2-3 с.л. бульон от главите и опашките. Пече се още 5-6 мин. и се изважда от фурната. Сосът от тавата се смесва с прецедения бульон. Прави се запръжка от маслото и брашното, разрежда се с бульона, кипва се няколко минути, прибавят се щипка захар, настъргана лимонова кора,черен пипер, лимонов сок и сол. Сосът се поднася отделно.
Още по темата
Изчистената риба се нарязва на порции и се поръсват със сол, черен пипер и лимонов сок. Олиото се сгорещява в тава, подреждат се парчетата риба и се пекат в силна...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп