Паста с аспержи и прошуто

Паста с аспержи и прошуто Лакомник
Паста с аспержи и прошуто
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

450 г паста по избор

450 г аспержи

60 мл зехтин

100 г прошуто

4 скилидки чесън

120 мл сухо бяло вино

3 жълтъка

пармезан на вкус

2 с.л. прясна мащерка

1 с.л. кора от лимон

Начин на приготвянe

Сварете пастата по указанията на опаковката. Малко преди да изцедите прибавете аспержите за 3 минути, изцедете, като отделите 250 мл от водата. Загрейте зехтин и запържете нарязаното на кубчета прошуто, добавете пасирания чесън и гответе още няколко минути. Добавете виното и гответе докато почти се изпари. Отделно разбийте жълтъците с водата и разбийте добре. Смесете пастата с аспержите в соса с прошуто, поръсете с пармезан, мащерка и лимонови кори. Подправете на вкус и се, добавете жълтъците и гответе докато соса се сгъсти.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц