Индийски рибни кюфтета
Бърза и вкусна идея за здравословен обяд
Приготвяне
45 минути
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Задушете рибата в малко вода и пасирайте. Сварете картофите в подсолена вода и пасирайте. Загрейте малко олио, запържете лука и чесъна до омекване, прибавете кърито, лимоновата кора, нахута и гответе за 1-2 минути. Сложете в купа и намачкайте добре продуктите. Прибавете рибата, картофите и спанака. Подправете на вкус, разбъркайте, оформете кюфтета, оваляйте ги в галета и оставете покрити във фолио за 20 минути. Запържете кюфтетата от двете страни до готовност. Сервирайте с кисело мляко и подправки по избор.
Още по темата
Елдата се вари във водата, докато набъбне и зърната се разпукнат. След което се измива и пасира до получаването на хомогенна смес. Сушените домати се нарязват на...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп