Палачинките:
Яйцата се разбиват със захарта, олиото и коняка. Добавят се млякото и ванилията. Брашното заедно с бакпулвера се прибавят, като се сипва по малко, за да не се пропусне моментът и да стане гъсто. От тази смес се правят около 18-20 много фини палачинки. Тиганът се намазва със салфетка, напоена с разтопено масло.
Шоколадовият ганаш:
Сметаната се загрява. Преди да кипне, се добавя начупеният шоколад. Бърка се до пълното му разтопяване. Кремът се охлажда и след това енергично се разбива. От крема се отделят 2-3 с.л. за украса. Намазват се палачинките и се завиват на пурички. За по-лесно може да се ползва и обикновен течен шоколад от магазина.
Ваниловият крем:
Млякото се загрява до кипване. Захарта, нишестето, яйцето и малко водичка се разбъркват на каша. Добавят се към врящото мляко и се бърка няколко минути. В още топлия крем се прибавят маслото и ванилията. Бърка се до леко охлаждане. Прибавя се разтопеният желатин. На дъното на формата се застила една палачинка. Намазва се с ванилов крем и се подреждат един ред от навитите палачинки. Отново се намазва с крем, подрежда се още един пласт палачинки.
Накрая се завършва с крем и се изравнява. Тортата се оставя да се охлади за няколко часа в хладилник, докато стегне. Освобождава се от формата и се украсява с останалия ганаш. Тортата се реже така, че разрезът на палачинките да е ефектен.