




Опичаме или сваряваме бутчето. Оставяме го да изстине настрани. Обелваме и сваряваме картофите. Отцеждаме ги от водата, щом вече са готови и ги намачкваме, като постепенно добавяме към тях прясното мляко. Овкусяваме готовото пюре със сол, черен пипер и индийско орехче. След като пилешкото бутче е изстинало, обезкостяваме го, премахваме кожата, а месото нарязваме на парченца. В намазнена тавичка сипваме граха, царевицата, пилешките късчета, накълцания див лук, майораната, сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме добре. В предварително загрята на 180-200 градуса фурна (моята фурна е по-слаба, затова пека на 200 С) сместа се запича за 10 минути. След като се запекат леко зеленчуците, ги разбъркваме внимателно и нанасяме картофеното пюре- може с шприц да се направят розички или да се постави с лъжица. Пече се до зачервяване на картофеното пюре. По желание може да се сервира украсено с няколко листа пресен босилек.

