Пай с бекон

Пай с бекон Лакомник
Пай с бекон
Време за приготвяне
Приготвяне
90 минути
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г бекон, варен и отцеден

6 ленти бекон, запържен

240 г крем сирене

1/2 чаша сметана

1/2 чаша настърган пармезан

1 чаша настърган чедър

1/8 чаена лъжичка чесън на прах

1/8 чаена лъжица лук на прах

1/2 чаена лъжица сос уорчестър

За тестото:

2 ч.ч. брашно

1/2 ч.л. сол

6 с.л. изстудено брашно, нарязано на малки парченца

1 с.л. лимонов сок

2 до 4 с.л. студена вода

Начин на приготвянe

В миксер смесете брашното, солта, маслото и бъркайте докато се смеси добре и се получат шупли. Докато работи миксера, добавете лимоновия сок, и водата по 1 с.л. лъжица, докато тестото започне да се отлепя от стените на купата.

Омесете тестото. Увийте в найлон и оставете за 1 час в хладилник.

Загрейте фурната на 150 градуса. Намазнете форма за пай.

Тестото разстелете на набрашнен плот. Сложете го във формата, като притискате към дъното и стените. Изпечете пая докато покафевее - около 30 минути.

Смелете бекона. Разбийте сиренето и сметаната добре с миксер. Смесете с останалите съставки без бекона и охладете за нощ. Напълнете пая със сместа и отгоре украсете с лентите бекон, като ги кръстосвате.

* Може да направите пая и с готово тесто за пица.

Още по темата
Още по темата
Пай с гъши дроб
Добавете към брашното добавете маслото, нарязано на парченца, щипка сол, студената вода. Замесете меко еластично тесто и го завийте в прозрачно домакинско фолио....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц