Оризови кюфтета с моцарела

Оризови кюфтета с моцарела Лакомник

Невероятно предястие, което може да поднесете за гарнитура или основно

Оризови кюфтета с моцарела
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 ч.ч. ориз

200 г настърган пармезан

3 яйца

250 г моцарела

сол

черен пипер

галета

олио

Начин на приготвянe

Сварете ориза. В купа смесете сварения ориз, настъргания пермезан, подправките и едно яйце. Разбъркайте добре с ръце, за да се омеси добре. Ако сместа не стане хомогенна, може да се разпадне при пърженето. От нея оформете кюфтета и в средата на всяко сложете парче моцарела. Разбийте останалите две яйца. Потопете всяко кюфте първо в яйцата, а след това оваляйте в галета. Изпържете ги в горещото олио до получаването на златиста коричка. Готовите кюфтета отцедете върху кухненска хартия, която ще попие излишната мазнина. Сервирайте ги топли със сос по избор.

Още по темата
Още по темата
Оризови кюфтета на фурна
Сложете всички зеленчуци в блендер и ги накълцайте много ситно. Към тях прибавете подправките. Смесете зеленчуците с 2/3 от сварения ориз. Останалият ориз го...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц