
Икономично и здравословно хапване за цялото семейство




Залейте ориза с вода и го сварете за 5-10 минути. Загрейте млякото и го добавете към ориза. Подправете на вкус и оставете да се вари до готовност и оставете да се охлади.
Отделете белтъците от жълтъците, разбийте жълтъците със захарта, докато напълно се разтвори, добавете изварата и разбъркайте добре. Изцедете излишната вода от ориза и го добавете към жълтъците и разбъркайте добре. Разбийте бетлъците на пяна, със сол и ванилията, добавете към изварената смес и разбъркайте внимателно.
Залейте кайсиите с гореща вода и оставете за 20 минути, изцедете и подсушете. Нарежете и добавете към останалите продукти, като разбъркайте добре. Намаслете дълбока форма за печене, сипете сместа, заравнете, поръсете с галета и запечете за 40 минути при 180 градуса.

