Ориз с гъби и наденица
Лесно, апетитно и икономично ястие за делничните дни
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Надениците се нарязват на парченца и се запържва се в загрятото олио. В същата мазнина се задушават с малко вода ситно нарязаните лук и чушки. Прибавя се измития ориз и се задушава за около 5 минути. Всичко се прехвърля в тава, също и гъбите и се долива с 2-3 ч.ч. вода и се овкусява с подправките. Запича се в загрята умерена фурна, до готовност на ориза.
Още по темата
Оризът се сварява в подсолена вода и се оставя да се отцеди добре. Лукът се нарязва на ситно и се запържва леко в олиото. Прибавят се счуканият чесън, нарязаният...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп