
Лесни и бързи лакомства за десерт




Загрейте маслото за тестото на стайна температура, смесете го с двата вида захар, прибавете яйцето и разбъркайте добре. При постоянно бъркане прибавяйте брашното, предварително смесено с бакпулвера и замесете гладко тесто. Покрийте го с кърпа и оставете да престои в хладилника около 30-40 минути. През това време приготвяте орехите. Начукайте ги на ситно, прибавете захар, мед, масло, сметана. Загрейте на умерен огън при постоянно бъркате, оставете да кипне и варете за 3-5 минути, и отнемете от огъня. Разточете тестото на тънка кора около 1/2 см. Изрежете кръгчета, около 20 на брой. Наредете ги върху намаслена хартия за печене и запечете за 10-15 минути при 180 гладуса. Извадете тестените кръгчета и върху всяко сложете от орехите, около 1 ч.л. Върнете във фурната да се запекат до златиста коричка и оставете да се охладят добре преди сервиране.

