Омлет с извара

Най-здравословната закуска е с яйца


Приготвяне
15 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
В голям съд разбиваме яйцата на пяна. Разбъркваме киселото мляко с брашното, прибавяме към яйцата и отново разбиваме. Прибавяме изварата, сол, черен пипер и бъркаме до получаване на хубава смест. В широк тиган слагаме 1/2 от маслото и олиото и щом загрее изсипваме сместта. Пържим омлета, с капак. Обръщаме го с помоща на дървена лъжица.Нарязваме кромида на колелца и омачкваме с щипка сол. Запържваме го с останалато масло на тих огън. Сервираме омлета, като във вътрешността слагаме кромида, доматените резанчета и магданоза.
Още по темата

Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп