Овесени бисквити с лимон
Чудесна идея за хрупкави бисквити
Приготвяне
50 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Маргаринът се разтопява. Овесените ядки се сипват в купата и се добавя разтопеният маргарин. По етапно се прибавят останалите продукти, като след всеки продукт тестото се разбърква добре. Прясното мляко се прибавя като може да не се добавя цялото количество в зависимост от гъстотата на тестото. Фурната се загрява на 200С. Огнеупорна тава се застила с хартия за печене. За всяка бисквита лъжицата се потапя първо във вода, след което се загребва тестото. С намокрени ръце се оформят бисквити, които се нареждат в тавата и леко се притискат. Пекат се 25-30 минути до златисто. Овесените бисквити с лимонов аромат могат да се съхраняват до 2 седмици в кутия.
Още по темата
В купа се смесват киселото мляко, овесените ядки и ваниловата есенция. Оставят се настрани за 10 минути, като се разбъркват периодично. Прибавят се яйцето и...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп