
Ароматно и бързо изкушение по всяко време на деня




Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете форма за тарта с олио.
С миксер смесете брашното, ядките, маслото и солта, докато станат еднородна смес. Добавете яйцето и бъркайте до получаване на топка. Натиснете тестото в тавата добре, така че да се запълнят кухините във формата и по стените. Намажете с белтъка добре целия блат. Оставете го в хладилника.
Бланширайте спанака за 2-3 минути във вряща вода и изцедете добре. Нарежете го на едро с лука. Поръсете със сол, пипер и малко сушени риган.
Разбийте яйцата леко с вилица, добавете млякото и разбъркайте добре. Подправете отново. Извадете тестото от хладилника, сложете спанака с лука, изсипете яйчната смес и отгоре поръсете сиренето. Наредете доматите, така ме да образуват нещо като цвете. Печете в загрятата фурна около 30 минути и поръсете готовата тарта със сиренето. Извадете тартата от тавата след десетина минути и сервирайте. Вкусна е и гореща, и студена.

