В купа смесете солта и брашното, добавете маслото. Направете дупка в тестото и изсипете студената вода. Използвайки пръстите си, бързо замесете тестото докато поеме водата. Ако ви се струва сухо, капнете още вода, но постепенно, за да не стане меко. Месете още като преместите тестото на работен плот. Приберете тестото в найлонов плик и го оставете в хладилник поне час и половина. Може да издържи до 2 дни в хладилника.
На набрашнена повърхност поставете тестото и го разточете според формата в кръг. Важното е да е по-голямо на диаметър от тавичката, ако някъде формата не ви е равна, отрежете краищата. Преместете го в намаслената форма за тарта. Притиснете леко в тестото към ъглите на тавичката, така че да следва контурите на съда и задължително по стените. Сложете в хладилника за още 30 минути.
Затоплете фурната на 190 градуса. Покрийте формата с алуминиево фолио, а върху него поставете тежести за печени (може фасул или ориз). Печете 12 минути. Махнете фолиото и продължете печенето докато тестото силно кафяво. Внимавайте да не изгорите. Извадете и охладете на стайна температура.
За пълнежа загрейте фурната 170 градуса. Измийте цвеклото и го изсушете с хартиена салфетка. Поставете го в тавичка, напръскайте го със зехтин и подправете със сол и пипер. Покрийте тавичката с алуминиево фолио. Печете докато цвеклото е готово и се пробива с нож, около час. Охладете го. Обелете, използвайки малък нож и нарежете на на средно големи резенчета. Може да сложите ръкавици, защото цвеклото ще залепне по всичко.
Загрейте зехтина в тиган. Добавете лука, малко сол и гответе като бъркате няколко минути, докато лукът почервенее. Добавете бялото вино и гответе още няколко минути. Загрейте фурната на 180 градуса. Смесете цвеклото и лука и ги сложете в добре изпечената тарта. Разбийте яйцата и сметаната и ги прибавете, като много внимателно разбъркайте. Сложете на места от козето сирене. Сложете тартата на хартия за печене и печете 20 минути. Поръсете орехите и орехово олио. Върнете тартата и печете още около 15 минути. Поръсете с магданоза и оставете да почива 5 минути преди да сервирате.