Норвежки оризов крем

Норвежки оризов крем Лакомник
Норвежки оризов крем
Време за приготвяне
Приготвяне
4 часа
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

250 г ориз

1/2 ч.л. сол

400 г ягоди

1 л прясно мляко

200 г захар

30 г нишесте

200 мл сметана

3 ч.л. ванилена захар

Начин на приготвянe

Залейте ориза с 2 ч.ч. вода, добавете сол и варете докато се изпари водата. Залейте готовия ориз с млякото и оставете да се да се вари докато млякото се изпари, след готовност оставете да се охлади добре. Пригответе ягодовия сос, като пасирате ягодите, оставете няколко за украса. Сложете пюрето в тенджера и бъркайте на слаб огън заедно със захарта докато тя се разтопи. Прибавете и ванилената захар и разбъркайте добре. Разбъркайте нишестето с малко вода, за да стане на каша. Загрейте нишестето и добавете от ягодовия сос, бъркайте докато се сгъсти за около 2 минути и отстранете.

Бъркайте сметаната с миксера докато се получи твърда пяна, добавете ориза и отново разбъркайте, добавете ягодовия сос и отново бъркайте. Разпределете крема в порционни чаши, украсете и оставете да се охлади преди сервиране. 

Още по темата
Още по темата
Крем от кестени
Кестените се сваряват, обелват се и се почистват. Mлякото се кипва. Жълтъкът на яйцето се отделя и се разбива със захарта, налива се кипналото мляко. Накрая се...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц