




Залейте ориза с 2 ч.ч. вода, добавете сол и варете докато се изпари водата. Залейте готовия ориз с млякото и оставете да се да се вари докато млякото се изпари, след готовност оставете да се охлади добре. Пригответе ягодовия сос, като пасирате ягодите, оставете няколко за украса. Сложете пюрето в тенджера и бъркайте на слаб огън заедно със захарта докато тя се разтопи. Прибавете и ванилената захар и разбъркайте добре. Разбъркайте нишестето с малко вода, за да стане на каша. Загрейте нишестето и добавете от ягодовия сос, бъркайте докато се сгъсти за около 2 минути и отстранете.
Бъркайте сметаната с миксера докато се получи твърда пяна, добавете ориза и отново разбъркайте, добавете ягодовия сос и отново бъркайте. Разпределете крема в порционни чаши, украсете и оставете да се охлади преди сервиране.

