Немска салата
Лесна и апетитна салата подходяща и за гарнитура
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Сварете картофите. Охладете и нарежете. Запържете бекона на среден огън, докато хване лек загар. Поставете върху кухненска хартия, за да се отцеди мазнината. Запазете мазнината от бекона, събрала се в тигана. След като сте извадили бекона и сте го оставили настрана, добавете към мазнината от него в тигана брашното, захарта, водата, оцета и гответе като разбърквате на средна температура. Нека сосът се сгъсти. Към него прибавете картофите, бекона, лука и разбъркайте, за да се покрие цялото ястие със соса. Добавете сол и черен пипер. Сервирайте салатата топла, поръсена с магданоз.
Още по темата
Яйцата се сваряват и се разрязват на колелца. Беконът се запържва в тиган и се оставя върху кухненско руло, за да се отцеди. Картофите се сваряват и се...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп