Мусака с кус-кус

Мусака с кус-кус Лакомник

Интересно и апетитно предложение за обяд или вечеря

Мусака с кус-кус
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 ч.ч. кус-кус

1 с.л. масло

750 г кайма

1 глава лук

2 домата

3 яйца

1 ч.ч. прясно мляко

1/2 връзка магданоз

1 щипка сол

1 щипка черен пипер 

150 г сирене

150 г кашкавал

Начин на приготвянe

Кускусът се сварява и отцежда и докато е горещ се добавя маргарин. В мазнината се запържват каймата и ситно нарязания лук. Добавят се нарязаните домати, магданоза, черният пипер и сол на вкус.Тавичката се намазнява. Разстила се на дъното й слой кус-кус, отгоре - каймата и отново кус-кус. Настъргваме сиренето и заливаме със сместа от яйцата и прясното мляко. Печем в умерено силна фурна. По желание, когато е готова мусаката, настържете кашкавал и върнете във фурната, за да се разтопи.

Още по темата
Още по темата
Мусака с кайма, булгур и печени чушки
Изчистения булгур изсипваме в студена вода 30 минути преди да започнем да готвим. Почистваме кромида и морковите и ги нарязваме на ситно. Задушаваме ги в малко олио,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц