Мусака с кус-кус

Интересно и апетитно предложение за обяд или вечеря


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Кускусът се сварява и отцежда и докато е горещ се добавя маргарин. В мазнината се запържват каймата и ситно нарязания лук. Добавят се нарязаните домати, магданоза, черният пипер и сол на вкус.Тавичката се намазнява. Разстила се на дъното й слой кус-кус, отгоре - каймата и отново кус-кус. Настъргваме сиренето и заливаме със сместа от яйцата и прясното мляко. Печем в умерено силна фурна. По желание, когато е готова мусаката, настържете кашкавал и върнете във фурната, за да се разтопи.
Още по темата

Изчистения булгур изсипваме в студена вода 30 минути преди да започнем да готвим. Почистваме кромида и морковите и ги нарязваме на ситно. Задушаваме ги в малко олио,...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп