Мусака от картофено пюре
По-интересен вариант на любимата българска вкусотия
Приготвяне
60 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Картофите се обелват и се слагат топеното сирене, маслото и майонезата и се намачкват като за пюре. В отделен съд се запържват лука и моркова, добавя се каймата и като покъкри се добавя и доматите и леко се запържва. В йенски съд се слага повече от половината от готовото картофено пюре от горе се разпределя каймата, отгоре другата част от картофеното пюре и се поръсва със шарена сол и леко се запича до полуготовност. Отгоре се настъргва кашкавала и се запича до готовност на кашкавала. Може да се направи и заливка за мусака или да се залее с гъст бешамелов сос.
Още по темата
Измитият фасул се нарязва на парчета и се сварява в подсолена вода. В олиото се задушават лукът, настърганите моркови и нарязаните на кубчета сварени картофи. Слага се...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп